ניהול קונפליקטים
קונפליקטים וקבלת החלטות
קונפליקטים הם חלק מהחיים
"היכן שיש אנשים – יש קונפליקטים". זה טבעי וצפוי! הבדלים בתפיסות עולם, בנקודות מבט, ברקע ובניסיון חיים, וגם בפוזיציות ואינטרסים מייצרים קונפליקטים. בעסקים משפחתיים קונפליקטים מעוררים חוסר נוחות, חשש ודאגה ולעיתים אף כאב וצער, בעיקר משום ההשלכות, הן על העסק והן על היחסים המשפחתיים.
החדשות הטובות הן שגם את הסוגיות הרגישות ביותר וגם קונפליקטים שכבר הסלימו ונראה שאינם ברי פתרון, ניתן לחזור ולנהל באופן ענייני ובונה ואפילו לצאת מחוזקים ומאוחדים מאי פעם.

אל נבזבז קונפליקט טוב
קונפליקטים הם מנופים לצמיחה עסקית ולאיתנות משפחתית
קונפליקטים המנוהלים היטב, מובילים- בעסק לאיתור פתרונות טובים יותר, לחדשנות ויצירתיות וליישור קו ביחס למטרות ולאתגרים – בעסק; במשפחה – מאפשרים "ניקוי שולחן", בירור מחודש של ציפיות וצרכים ולפעמים אפילו תיקון וריפוי פצעי עבר – במשפחה.
חכמת ניהול הקונפליקט היא היכולת לקלף את השכבות ולגעת באומץ וברגישות בליבת הקונפליקט; ביכולת להוריד את גובה הלהבות ולאפשר דיאלוג על מהויות; לתת מקום לכל הקולות להישמע וכלים לבטא את הצרכים, הציפיות הכאבים; לבנות מחדש אמון שנסדק; למצוא יחד את הנתיב להסכמות ולגזור תכנית ישימה לפעולה ופתרון.
תקשורת מיטיבה היא ההבדל בין קונפליקט הרסני לחילוקי דעות מצמיחים
תקשורת מיטיבה היא המפתח להפחתת העוצמות הרגשיות. היא מאפשרת לדבר על הכול; להעביר ולקבל מסרים משמעותיים, אפילו קשים, מבלי לפגוע או להיפגע; מבלי לעורר רגשות של כעס או של מגננה. תקשורת מיטיבה מאפשרת לשמור על היחסים המשפחתיים ולתעל את האנרגיות, המעורבות והאכפתיות לטובת השגשוג העסקי. מיומנויות אלו ניתנות ללמידה וליישום מהיר.
אנחנו באושר ועושר לא נבהלים מקונפליקטים. אנו יודעים לנהל תהליכי דיאלוג מורכבים, ברגישות ואחריות; להקשיב לכל הקולות ולסייע בהפחתת העוצמות הרגשיות. אנו יודעים לשים את האצבע על סוגיות הליבה ולקדם החלטות שיעשו "סדר". אנו פועלים לבניית אמון ולכידות משפחתית על מנת שמשפחות יוכלו להתקדם לפתרונות וכדי שאירועי העבר לא יכתיבו את קורות העסק והמשפחה בעתיד.

קבלת החלטות בעסק המשפחתי
תהליך נכון של קבלת החלטות משפר ביצועים ומצמצם קונפליקטים.
תהליכי קבלת החלטות שעבדו היטב בדור הראשון, עובדים הרבה פחות כשמדובר בשותפות אחים או בני דודים בדורות ההמשך. התוצאה היא החלטות פחות טובות, צווארי בקבוק ותקיעויות, מתחים, כעסים וקונפליקטים.
איך עושים את זה נכון?
כל החלטה בחדר שלה
מבחינים בין סוגיות בעלות, ניהול, אסטרטגיה או משפחה. כל החלטה תתקבל בפורום הרלבנטי לה
מקיימים תהליך פתוח - סגור
משתפים במידע, נותנים מקום לכל קול אבל גם קובעים סמכויות החלטה ולוחות זמנים
מפעילים "כוח רך"
פועלים מתוך השפעה, גיוס הסכמה, אמון ושיתוף פעולה. סמכות פורמאלית עלולה לייצר "כוח חוסם" של הפרעה והתנגדויות
מגדילים את מרחב המחויבות
בעיקר בהחלטות אסטרטגיות ורגישות. מקדם סיכויי הצלחה ביישום ושומר על האחדות המשפחתית
מוודאים תפיסת אחריות רחבה
כלפי העסק, בעלי המניות ובני המשפחה האחרים. לא רק פוזיציה אישית
קובעים הליכים למצבי אי הסכמה
העברה לדירקטוריון, מומחים חיצוניים, גישור, בוררות וכיוב'
קבלת החלטות מיטבית ומניעת קונפליקטים
אחת הדרכים היעילות ביותר לצמצם היווצרות קונפליקטים ולקבל החלטות בצורה מיטבית היא באמצעות קביעת כללי משחק מוסכמים או "אמנה משפחתית". אמנה משפחתית מאפשרת לנסח הסכמות בסוגיות מפתח רגישות לעסק ולמשפחה: בחירת היורש, גובה השכר חלוקת המניות, היחס לבני זוג, נורמות התנהגות ועוד. קביעה מוקדמת של מדיניות משפחתית ביחס לסוגיות אלה – עוד לפני שהן נוגעות באופן אישי למי מבני המשפחה – מצמצת הרבה מפוטנציאל הקונפליקטים בעסק המשפחתי.