המשכיות ההון המשפחתי
לפתח דור המשך בתנאים של שפע
מרבה נכסים, מרבה דאגה ? לא בהכרח.
בניית תשתית בריאה לניהול עתידי של ההון בידי דור ההמשך יכולה להבטיח את המשכיות ההון, עצמאות הילדים ושמירת היחסים המשפחתיים
לדבר על הון וממון ...
הון פיננסי נתפס אצל רובינו כנושא פרטי. דיסקרטי. שלא מדברים עליו.
כהורים, אנחנו נוטים לחשוש שילדינו יתקשו לעכל את סדרי הגודל ומוטרדים מההשפעות השליליות ארוכות הטווח שעשויות להיות למידע הזה עליהם.
גם אצל הילדים הנושא בד"כ רגיש. לפעמים כי לא נעים להם, כי מתקשר אצלם למחשבות על מה יהיה אחרי 120… או כי כל עוד אמא ואבא מטפלים בהון "זה לא עניין שלנו ומה אנחנו מבינים בזה… "
אבל כאשר נושא ההון לא מטופל יש לזה מחיר. רחשים וחוסר שקט מתחת לפני השטח, "פילים בחדר" שלא מדברים עליהם, כעסים ומריבות ביום יום, ובטווח הארוך – דור צומח שגדל ללא הידע והכלים לנהל באחריות את ההון שביום מן הימים יגיעו לידיו.

לכל מטבע יש שני צדדים...
כהורים אנחנו רוצים לראות ילדנו עומדים של רגליהם, עצמאיים, יוזמים, רעבים להצלחה, מסופקים מעשייה משמעותית. אנחנו מצפים לראות אותם מכירים בערך הכסף ,לא מקבלים שום דבר כמובן מאליו… ולוקחים אחריות על פיתוח ההון והעברתו גם לדורות הבאים.
הילדים מצידם שמחים על הביטחון שההון הפיננסי מספק להם ועל האפשרויות שהוא פותח בפניהם, אבל כמי שהרוח היזמית של הוריהם מוטמעת גם בהם, חשוב להם למצוא משמעות בעשייה שלהם, להצליח בזכות עצמם ולהוכיח – לעצמם ולסביבה – את יכולותיהם.
המפגש בין כוונות ההורים לצורכי הילדים וציפיותיהם, מייצר הרבה פעמים בלבול, תסכול ואכזבה הדדיים וגם דאגה אמיתיות להמשכיות ההון המשפחתי.
באמצעות שיח פתוח, ברור הערכים והמוטיבציות והקנייה של ידע וכלים – ניתן לייצר תשתית בריאה להמשכיות ההון המשפחתי
לפתח את הכישורים של דור ההמשך לניהול ההון והנכסים המשפחתיים
איך עושים את זה נכון?
תקשורת פתוחה
קידום שיח על תפיסות עולם, על ערכים, על משמעויות ההון, על ציפיות ועל חששות, על קשיים ועל הזדמנויות.
מורשת ההון
ללמוד כיצד נבנה ההון המשפחתי? בזכות אילו ערכים נוצר?
חזון וערכים
לדון בשאלת ייעוד ההון בעיני בני המשפחה? מה הערכים המשפחתיים ביחס להון, לשפע, לעבודה, לנתינה?
אחריות
אישית
להפוך דיונים של "מגיע לי" לדיונים על "מה האחריות המוטלת עלי?" להבין את האחריות למשפחה, לדורות הבאים, לקהילה – המתלווה להון ולשפע.
חוסן
אישי
להגדיר את המטרות האישיות ולבנות את הנתיב למימושן. לזהות את העוצמות ואת הכישרונות הייחודים. להתחבר למוטיבציות הפנימיות.. ללמוד להתמודד עם ביקורת ועם כישלונות, לנהל קונפליקטים באופן בונה. לזהות מה אתה צריך ורוצה ולדעת לתקשר את זה גם לאחרים.
הכרות עם ההון,
הנכסים ואנשי המפתח
חשיפה מבוקרת של דור ההמשך להון והנכסים המשפחתיים והיכרות עם אנשי המפתח שמלווים את ניהול ההון של המשפחה: היועצים הפיננסים והמשפטיים של המשפחה.
ידע פיננסי ומשפטי
למידה של יסודות הידע הפיננסי והמשפטי של עולם ההון והנכסים. מה צריך לדעת כדי להתנהל בעולם הזה באופן מושכל ואחראי.
שיתוף, העצמה ומתן אחריות
שיתוף במידע, בהתלבטויות, בתהליכי קבלת החלטות בסוגיות פיננסיות שעל הפרק
התנסות בתנאי אמת
יצירת פלטפורמה להתנסות מבוקרת של דור ההמשך בניהול כספים והשקעות. זה יכול להיעשות בתקציבים שהוגדרו מראש למטרה זו או תחת פעילות פילנתרופית שדור ההמשך מקבל עליה אחריות.
אנחנו באושר ועושר מלווים משפחות בעלות הון בבניית תשתית בריאה להמשכיות ההון המשפחתי. יחד, עם ההורים ועם דור ההמשך, אנחנו מבררים ערכים ותפיסות עולם ביחס להון, יזמות ועשייה; פותחים שיח על חששות ועל ציפיות ומייצרים הסכמות משותפות. אנחנו עובדים עם דור ההמשך על הקניית כלים מעשיים לניהול ההון. דגש ניתן על העצמה וחיזוק החוסן האישי של דור ההמשך להתמודדות עם המורכבויות שבדרך.
תלות תובענית
מונח פסיכולוגי המתאר תופעה שאנו פוגשים לא מעט של בני 20-30 שחווים את תחושת ה"מגיע לי" – מתייחסים אל הוריהם בתור ספקי שירותים ומגיבים בתוקפנות או בהתקרבנות לכל דרישה לשינוי. מה שמתחיל בתור מצב זמני ונורמטיבי של קרש קפיצה נוח "לחיפוש עצמי", ללימוד מקצוע, או להשקעה בלימודים אקדמיים, בתחילת הדרך הופך לתלות חומרית ורגשית קשה המעמידה את ההורים במצבים בלתי אפשריים. שיח משותף וקביעת כללים ברורים להתנהלות יכול להקל על כל המעורבים.